بهترین شرکت . . . .

تبلیغات

بهترین شرکت . . . .

بیشتر بخوانید

امنیت سایبری

امنیت سایبری به معنای محافظت از سیستم‌های متصل به اینترنت شامل سخت‌افزار، نرم‌افزار و داده‌ها در برابر تهدیدات دیجیتال است. این روش هم توسط افراد و هم توسط سازمان‌ها برای جلوگیری از نفوذ غیرمجاز به پایگاه‌های داده‌ و سایر سیستم‌های دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امنیت سایبری چیست و چرا مهم‌ترین نیاز سایبری است؟

رشد و توسعه دنیای دیجیتالی‌ای که امروز در آن زندگی می‌کنیم در کنار تمام ویژگی‌های مثبتی که دارد چالش‌ها و مسایلی را هم به وجود آورده است. از چالش‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی گرفته تا حفاظت از داده‌ها و شبکه‌های مهم و حیاتی سازمان‌ها و کشورها، حملات خرابکارانه به قصد سرقت دارایی‌ها یا به‌دست آوردن اطلاعات حساس یا اخلال در نظم و ارایه سرویس‌های عمومی از طریق نفوذ و هک سیستم‌ها خبرهایی‌ست که اگر نگوییم هر روز، دست‌کم در هفته یکی دو باری به گوش‌مان می‌خورد، حملات سایبری بزرگ و کوچک نمی‌شناسد و در هر زمانی علیه هر فرد و سازمانی می‌تواند صورت بگیرد. راهکارهایی آسان و بعضا بدیهی برای جلوگیری از این آسیب‌ها وجود دارد که از طریق آموزش و بالا بردن سطح دانش کاربران و درک چگونگی عمکلرد سیستم‌ها قابل انجام است. با وجود اطلاعات حیاتی که در فضای دیجیتال وجود دارد و آسیب‌پذیری‌هایی که در شبکه‌ از چشم پنهان‌اند امنیت سایبری یکی از مفاهیم مهم برای سازمان‌هاست تا به هر طریق جلوی ضرر و افشای اطلاعات محرمانه خود را بگیرند.

امنیت سایبری به مجموعه اقدامات حفاظت از سیستم‌های کامپیوتری، سرورها، موبایل‌ها، سیستم‌های الکترونیکی، شبکه و داده‌ها از حملات مخرب گفته می‌شود و هدف اصلی آن حفاظت از تمام دارایی‌های سازمان در مقابل خطرات داخلی و خارجی‌ست، از آن‌جایی که دارایی‌های سازمان‌ها معمولا در چند بخش به صورت جدا از یک‌دیگرند رویکرد امینت سایبری در سازمان باید بر حفاظت از تمام آن‌ها از طریق ایجاد یک شبکه یکپارچه باشد. برای ایجاد این شبکه یکپارچه حفاظتی، امینت سایبری به چندین زیرمجموعه تقسیم می‌شود که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

امنیت نرم‌افزاری

امنیت نرم‌افزاری شامل تعریف و به‌کارگیری مجموعه‌ای از سیستم‌های دفاعی در نرم‌افزارها و سرویس‌های مورد استفاده در سازمان است. پیش‌نیاز آن ابتدا تعریف یک استراتژی دقیق امنیت سایبری و سپس تعریف دسترسی‌ها به بخش‌های مختلف یک سیستم نرم‌افزاری و همچنین نوع معماری، کدهای اصلی و ایجاد یک سیستم اعتبار سنجی دقیق روی داده‌های ورودی‌ست. یکی از بهترین روش‌ها برای اطمینان از عملکرد صحیح امنیت سیستم‌های نرم‌افزاری در سازمان شبیه‌سازی حملات سایبری‌ست. با استفاده از این مدل‌سازی به راحتی می‌توان نقاط کور دفاعی و گره‌های امنیتی را شناسایی و برای رفع آن‌ها اقدامات لازم را انجام داد.

مدیریت هویت و امنیت داده‌ها

مدیریت هویت به مجموعه قواعد و فرایندهایی اشاره دارد که نیاز به احراز هویت برای دسترسی به اطلاعات در داخل سازمان را تعریف و اجرا می‌کند. بخش مهمی از امنیت سایبری و انتقال اطلاعات به عهده‌ی کاربران سیستم‌های کامپیوتری‌ست و تعیین و احراز هویت آن‌ها برای کار و دسترسی به اطلاعات بخش‌های مختلف سازمان اهیمت بالایی دارد.

امنیت شبکه

امنبت شبکه بر دو بعد سخت افزاری و نرم افزاری برای محافظت از دسترسی‌های بدون مجوز، اخلال و سوءاستفاده استوار است. استفاده از رویه‌های امنیتی دقیق برای شبکه در سازمان می‌تواند جلوی ضررهایی مثل نشت اطلاعات و دسترسی‌های غیرمجاز به اطلاعات حیاتی را بگیرد.

امنیت دستگاه‌های قابل حمل

چالش مهم دیگری که امنیت سایبری با آن روبه‌روست حفاظت از اطلاعات ذخیره شده شخصی و سازمانی روی دستگاه‌های قابل حمل مانند تلفن همراه، لپ‌تاپ، تبلت‌ در مقابل دسترسی‌های بدون مجوز، بدافزارها و سرقت است. مقابله با این چالش نیازمند مجموعه آموزش‌هایی‌ست که استفاده‌کنندگان از این دستگاه‌ها، به‌خصوص آن دسته از کارکنانی که از دستگاه‌های سازمانی حاوی اطلاعات حیاتی استفاده می‌کنند باید با آن آشنا باشند.

نوشته شده توسط: admin


شاید از این پست‌ها خوشتان بیاید